Werving & Selectie

Het werving & selectieproces vergt veel van uw tijd en aandacht. Niet alleen zoekt u iemand met de juiste opleiding en werkervaring, maar het liefst ook iemand die goed bij uw organisatie en in uw team past.

STUDIOTOOB biedt ondersteuning bij:

Werving

  • Door het voeren van een gesprek met u en eventueel uw medewerkers, verzamel ik veel informatie over de bedrijfscultuur, de teamsamenstelling en -dynamiek en de behoeften van uw organisatie.
  • Daarna richt ik me op de functie waarvoor u een nieuwe medewerker zoekt. Bij voorkeur loop ik een aantal dagen mee met de huidige medewerker, een directe collega of een heel team. Als het ware een 'praktijkstage', zodat ik exact weet wat er van de nieuwe medewerker gevraagd wordt op het gebied van kennis, ervaring en capaciteiten.
  • Vervolgens schrijf ik een originele en heldere vacaturetekst. Een bondige omschrijving van uw bedrijf, uw wensen, een functieprofiel en uw aanbod. Deze tekst plaats ik vervolgens, in nauw overleg met u, op een voor de doelgroep relevant medium. Dit kan een vacaturesite zijn, maar ook een regionale krant, social media (Twitter of uw Facebookpagina) of nog anders.

Selectie

  • De reacties en CV's worden door mij gescreend en er volgt een eerste selectie, die ik vervolgens aan u voorleg.
  • U bepaalt welke sollicitanten in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een eerste kennismakingsgesprek of direct een selectieprocedure.
  • Indien u dat wenst kan ik bij deze gesprekken aanwezig zijn, in een observerende of participerende rol.
"Ik loop graag een aantal dagen mee in uw organisatie; een praktijkstage, zodat ik weet naar welke nieuwe medewerker u op zoek bent"